وردپرس (WordPress) چیست؟
یک CMS یعنی سیستم مدیریت محتوا که بیشتر جهت اداره یک بلاگ از آن استفاده می شود.
سایت اصلی WordPress.org هست که می توانید خود Cms وردپرس را آنجا Download کنید .
البته وردپرس قابلیتی دارد که بوسیله آن میشود وردپرس را توسعه داد که اصطلاحا به آن Plugin گفته می شود .
برای نصب ورد پرس شما باید دارای یه هاست باشید که php و Mysql رو پشتیبانی کند .
قبل Upload فایل های وردپرس بروی هاست خود ، باید آن را بعد از Download کردن از اینترنت از حالت فشرده خارج کنید و بعد فایل wp-sample-config.php رو به wp-config.php تغییر بدید و مقادیر مربوط به database تان رو در اون درست وارد کنید .
در آخر هم باید فایل ها رو upload کنید.
همانگونه که از مطالب بالا دریافت کرده اید وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است اما وردپرس به شما امکان وبلاگ نیز می دهد که دقیقاً تمامی امکاناتی را که در حالت معمول (حالتی که شما وردپرس را بروی هاست خود نصب می کنید) در اختیارتان قرار دارد را می توانید در این وبلاگ استفاده کنید ، آزادی عمل در وبلاگ وردپرس نسبت به سایر وبلاگ ها بسیار بیشتر هست و به همین دلیل نیز رتبه اول در ارائه ی خدمات وبلاگ را به خود اختصاص داده است. در صورتی که شما وبلاگ نویس هستید به شما پیشنهاد می کنیم که حتماً برای امتحان هم که شده است وبلاگی را در وردپرس اختیار کنید به خصوص اینکه وردپرس از زبان شیرین فارسی نیز به خوبی پشتیبانی می کند.
در این آموزش به شما نحوه عضویت در این سایت (WordPress.com) آموخته ایم . امیدوارم که از این آموزش لذت و استفاده ی کافی را ببرید.
مطالب اولیه برگرفته از سایت : http://cgm.ir
دانلود آموزش و آگاهی از CMS و آشنایی بیشتر با امکانات وردپرس در ادامه مطلب…
دانلود آموزش (لینک غیر مستقیم) | حجم : ۷۰۹ کیلوبایت
Dwonload آموزش از سرور دوم (لینک غیر مستقیم)
دانلود از سرور سوم (لینک غیر مستقیم)
توجه: برای دانلود از سرور دوم ابتدا وارد صفحه ای می شوید که نام سایتهای مختلفی در آن نوشته شده است ، پس از انتخاب سایت مورد نظرتان ، به دانلود این فایل در آن سایت (سرور) بپردازید
cms چیست ؟
Cms یا سیستم های مدیریت محتوا نرم افزار هایی هستند مبتنی بر وب برای ایجاد و کنترل وبسایت ها . این نرم افزار ها توانایی ایجاد یک وبسایت حرفه ای را بدون داشتن اطلاعات تخصصی در زمینه طراحی و مدیریت وب به ما می دهند . البته غنی تر بودن اطلاعات کاربر این سیستم ها باعث کنترل هرچه بیشتر و بدست آوردن وبسایتی بهتر و کاملتر می شود . سیستم های مدیریت محتوا بر اساس زبان های برنامه نویسی مختلفی نوشته می شوند که پرکاربردترین و معروف ترین آنها PHP و ASP است . اکثر سیستم هایی که بر اساس PHP نوشته می شوند سیستم های مجانی ( اپن سورس ) هستند که استفاده از آنها رایگان است . از جمله این سیستم ها می توان به php nuke و word pressاشاره کرد که اولی برای ساخت سایت های بزرگ و دومی بیشتر برای ساخت وبلاگ استفاده می شود . سیستم هایی که براساس ASP نوشته می شود بیشر سیستم های سفارشی هستند که با توجه به نیاز های مشتری ساخته می شوند . که بعضا برای نوشتن این سیستم ها مبالغ هنگفتی پرداخت می شود . به عنوان مثال سایت یاهو دارای یک سیستم مدیریت محتوای سفارشی است که مخصوص همین سایت نوشته شده . به این نکته توجه کنید که استفاده از این سیستم ها بیانگر بی دانشی نیست و مثلا فکر کنید سایت های بزرگی مثل یاهو یا مای اسپیس که دارای سایت هایی با صدها هزار صفحه هستند را بخواهیم بصورت دستی طراحی و کنترل کنیم چه اتفاقی می افتد .
نکته دیگری که در مورد سیستم های مدیریت محتوا باید به آنها اشاره کرد توانایی شخصی کردن آنهاست . این عملکرد بوسیله وصله هایی که برای این نرم افزار ها نوشته می شود امکانپذیر است . مثلا با افزودن یا کم کردن هر کدام از این وصله ها می توان توانایی خاصی را به سایت خود بدهید . مثل ایجاد فرم تماس تقویم ساعات شرعی گالری عکس معرفی محصول و … .
در هر صورت سیستم های مدیریت محتوای زیادی وجود دارند که تعداد زیادی از آنها فارسی سازی شده اند و شما را برای ورود هرچه عمیق تر به دنیای وب ترغیب می کنند . فقط کافیه کمی درباره این موضوع در google جستجو کنید .
برگرفته از سایت : http://modir.wordpress.com
براى اینکه بتوانید وبلاگ خود را با استفاده از امکانات وردپرس مدیریت کنید بایستى ابتدا این برنامه را بر روى یک فضا ( Host) و دامنه ( Domain) خاص نصب کنید. براى نصب وردپرس شما باید داراى هاستى باشید که از php و Mysql پشتیبانى به عمل آورد و حداقل از ۵ مگابایت فضا برخوردار باشد. به علاوه یک دامنه دلخواه نظیر yourname.com . همچنین مى توانید از امکانات رایگان فضا و دامنه که سایت هاى مختلفى در اختیار کاربران قرار مى دهند استفاده کنید.
قدم اول در نصب وردپرس دریافت نسخه فشرده آن است. به سایت رسمى وردپرس در آدرس www.Wordpress.org مراجعه کنید و در قسمت Download آخرین نسخه این برنامه را به صورت فشرده شده دریافت کنید. پس از اینکه فایل ها را از حالت فشرده خارج کردید با یک برنامه Ftp، فایل ها را بر روى سرور خودتان آپلود کنید. پس از این باید یک بانک اطلاعاتى براى فراخوانى اطلاعات ایجاد کنید. کار سختى نیست. ابتدا وارد کنترل پنل سایت تان شوید و با ورد به قسمت Mysql Database و وارد کردن نام، نام کاربرى و پسورد دلخواه این کار را انجام دهید. سپس فایل wp-sample-config.php را به wp-config.php تغییر دهید و مقادیر مربوط بانک اطلاعاتى تان را در آن با دقت وارد کنید.
سپس توسط مرورگر خود فایل install.php که در آدرس http://yourname.com/wp-admin/install.php قابل دسترسى است را اجرا کنید و سایر مراحل خواسته شده را انجام دهید. همچنین اگر Host شما داراى بخش مفید و قدرتمند Fantastico است، مى توانید به طور خودکار وردپرس را بدون هیچ دردسرى نصب کنید. کار با وردپرس بسیار ساده است و تنها کمى طراحى قالب براى آن با توجه به کدهاى زبان php مشکل است که خوشبختانه قالب هاى فارسى و غیرفارسى زیادى براى Wp تولید شده است. البته هنوز پشتیبانى از وردپرس در بین ایرانیان به حد ام تى نرسیده است اما وردپرس از ام تى به مراتب پیشرفته تر است. توجه داشته باشید، زبانى که موویبل تایپ یا ام تى براساس آن نوشته شده زبان پرل است که امروزه رو به فراموشى است در حالى که وردپرس توسط Php مدیریت مى شود که در ابتداى راه خود است و همه روزه به تعداد طرفداران آن افزوده مى شود. به علاوه با توجه به آسان تر بودن کار با Php امکان افزودن امکانات اضافى (پلاگین ها) به وردپرس بسیار آسان است.
چنانچه هنوز از وردپرس مطمئن نیستید مى توانید توسط سایت هاى گوناگونى که به ارائه وبلاگ رایگان با وردپرس مى پردازند، آن را امتحان کنید. هر چند که اغلب این سایت ها امکانات کامل وردپرس را در اختیار کاربر نمى گذارند و تعدادى از امکانات آن را نادیده مى گیرند. با این همه سایت Blogthing را که قابل دسترسى در آدرس www.Blogthing.com است، با توجه به رایگانى و کد باز بودن وردپرس تمام سایت هایى که سابقاً به ارائه وبلاگ رایگان با ام تى مى پرداختند امروزه از وردپرس استفاده مى کنند. سایت www.weblogs.us نیز از این گونه است. سایت بعدى www.blogsome.com است که به طور رایگان وبلاگ شما را با وردپرس مدیریت مى کند. سریع، آسان، رایگان، تحت سیستم مدیریتى وردپرس.این سایت فعلاً در حال ثبت نام است و از امکانات بسیار خوبى نیز برخوردار است. آدرس نهایى وبلاگ شما به صورت http://yourname.blogsome.com درخواهد آمد.
جهت دریافت لیست کامل مقالات فارسى آموزشى براى سیستم وردپرس به آدرس http://weblog.falatooni.com/persian-article-about-wordpress مراجعه کنید. همچنین سایت وردپرس فارسى در آدرس http://wp.corelist.net که داراى امکانات و قالب هاى زیباى فارسى براى وردپرس است، منبع بسیار خوبى براى تازه واردان به این سیستم قدرتمند است.
سلام یک سوال داشتم چجوری میتوانم یک وبلاگ تبدیل کنم به سایت رایگان باشه میشه راهنمایی کنی؟
افتضاح بود.
دوست دارم یک وبلاگ داشته باشم لطفا راهنماییم کنید
وبلاگ و سایت از نظر محتوا با یکدیگر فرق می کنند نه داشتن پسوند (مثلاً دات کام) و…. ولی اگر منظورتون دادن یک نام به سایتتون هست فکر کنم که خود بلاگفا این مسئله رو ساپورت می کنه منتها باید روشش رو از مدیرانش بپرسید.