از آنجایی که در حال و هوای انتخاب واحد هستیم، برای خواندن مطلب امروز ما نیز، نیازمند ۳ پیش نیازید. ولی از آنجایی که استاد سخت گیری نیستم، با خواندن این مطلب، نمره پاسی را به شما می دهیم و نیاز به دادن امتحان نیست، چون به شما اعتماد دارم، به هر حال:
پیش نیاز اول – این پیش نیاز بسیار ساده است، تنها و تنها باید یکی از کاربران مرورگر فایرفاکس باشید. و اگر نبوده اید فرصت را از دست ندهید[+]
پیش نیازد دوم – حتما مگاآپلود (Megauplaod) را می شناسید یکی از معتبرترین و پرطرفدارترین سایتها برای اشتراک فایل بروی اینترنت. اگر دقت کرده باشید، برای دانلود هر فایل از این سایت مجبورید تا فیلد کپچا را پر کنید. اگر با کپچا آشنا نیستید، متن زیر را که برگرفته از مجله ی زیگزاگ است را بخوانید:
شما هنگام پر کردن فرمهای عضویت در سایتها حتماً به تصویری برخورد کردهاید که مجموعهای از اعداد و حروف کج و معوج را در خود جای دادهاند. هیچ گاه فکر کردهاید که این تصاویر که Captcha نامیده میشوند به چه دردی میخورند؟
اگر با شیوه کارکرد موتورهای جستوجو آشنا باشید، میدانید که روباتهای جستوجو به چه عواملی حساس هستند. شاید بارها از خود پرسیدهاید که ترتیب نمایش سایتها در صفحه نتایج جستوجوی یک کلمه در گوگل بر چه اساس است. یعنی چرا سایت «الف» بالاتر از سایت «ب» نمایش داده میشود. یکی از علتها این است که کلمه مورد جستوجوی شما در سایتها و وبلاگهای زیادی درج شده است. اگر در مجموع، این کلمه به سایت «الف» بیشتر لینک شده باشد از نظر موتور جستوجو سایت «الف» به کلمه مورد نظر شما بیشتر مربوط است و در نهایت رتبه بهتری را نسبت به سایت «ب» در نتایج جستوجو به خود اختصاص خواهد داد. برخی مواقع از این خاصیت ارتباطی سوءاستفاده میشود. مثال بارز آن را در «بمبهای گوگلی» میبینید. در مورد بمب گوگلی خلیج فارس، تعداد زیادی وبلاگ کلمه «خلیج عربی» را به صفحهای لینک کردند که در آن جمله «خلیج عربی وجود ندارد» مشاهده میشد. پس از عمل کردن بمب، نخستین نتیجه جستوجو برای «خلیج عربی» به این صفحه اشاره میکرد.
برخی از سایتها از این خاصیت گوگل سوءاستفاده میکنند. آنها روباتهایی را به جان صفحات اینترنتی میاندازند تا هر جا که فرمی شبیه به نظرخواهی دیده شد، یک لینک به سایتشان در آنجا درج شود و به این ترتیب رتبه سایت در گوگل بالا برود.
کپچا برای جلوگیری از این نوع تقلبها کاربرد پیدا میکند. متن درون یک کپچا که متشکل از حروف و اعداد تغییرشکل دادهشده است، توسط روباتها غیرقابل خواندن است. تکنیکهای بازشناسی حروف توسط کامپیوتر (OCR) هم در اغلب مواقع از این تشخیص عاجزند. تنها هوش انسانی است که میتواند این حروف و اعداد را بشناسد. شما که در حال پر کردن چنین فرمی هستید، میتوانید یک کپچا را تشخیص دهید و آن را در کادر وارد کنید اما یک روبات دقیقاً همین جا با بنبست مواجه میشود.
اما اگر بخواهیم ساده تر بیان کنیم، دیدن عکس زیر کار ما را راحت می کند.
الان دیگر باید کاملاً متوجه شده باشید که کپچا (Captcha) همان نوشته ای است که شما باید مانند آنرا داخل فیلد خالی وارد کنید.
پیش نیاز سوم – ببینم قادر هستید که از عکس زیر متوجه شوید:
نه اشتباه گفتید، منظور ما پلاگین Greasemonkey بود. افزونه ی معرکه ای که امکانات بسیار قابل توجه ای را به فایرفاکس اضافه می کند، در حقیقت با پذیرفتن اسکریپت های گوناگون امکانات متنوعی به ما می دهد. اطلاعات بیشتر در مورد افزونه ی گریس مانکی [+]
نکته: برای نصب این افزونه از این لینک کمک بگیرید.
در یک کلام: امیدوارم که این سه پیش نیاز را به راحتی و به سرعت گذرانده باشید، اسکریپتی که امروز به شما معرفی می کنم مخصوص فایرفاکس و بویژه افزونه ی Greasemonkey می باشد، بنابراین باید برای استفاده از این اسکریپت هم از مرورگر فایرفاکس و هم از افزونه ی گریس مانکی استفاده کنید. حال مطلب اصلی سایت:
پلاگینی که امروز به شما معرفی خواهیم کرد وظیفه ی این عمل را بر عهده دارد که فیلدهای کپچای سایت MegaUplaod را بطور خودکار پر کند، به گونه ای که دیگر شما هیچ نیاز به پر کردن این فیلد ندارید و هنگامی که بخواهید فایلی از این سایت دانلود کنید بطور خودکار فیلد مورد نظر پر شده و براحتی به صفحه ی دانلود خواهید رفت. چه جالب…
حال برای دانلود این اسکریپت که Megaupload auto-fill captcha نام دارد، از این لینک کمک بگیرید. (هنگامی که وارد صفحه ی مورد نظر شدید بروی دکمه ی Install کلیک کنید تا اسکریپت نصب گردد)
پی نوشت۱: قصد نداشتم که این مطلب اینقدر طولانی شود، اما شد. شاید این اسکریپت کوچک ارزش این مطلب طولانی را نداشت…….
پی نوشت۲: علیرضا سرابچی عزیز هم مطلب خوبی نوشته است که می تواند علم شما را در رابطه با کپچا افزایش دهد [+]
یک نظر بگذارید
شما می بایست وارد شوید برای ارسال یک نظر